Er det vanskelig å lære å kite? 
- Ikke så vanskelig som du kanskje tror. Men, prøver du alene, utsetter du deg selv og andre for unødvendig risiko og kan fort miste motivasjonen. Det å lære å kite er en komplisert øvelse, men vi tar det steg for steg på kurs. Du får god veiledning og vi legger opp øvelsene etter det nivået du er på - og pusher deg når vi ser at du er klar for det. I begynnelsen kan du føle at kiten kontrollerer deg og ikke omvendt, men det tar ikke lang tid før du er sjefen. Mange opplever at det som var vanskelig på første kursdag, ikke er noe problem dagen etter. Med en god natts søvn, fester læringa seg! 

Må jeg være sterk i armer og ben for å lære å kite?
- Nei. Når du kiter, er kiten festet i en sele (trapes) som du har på deg. Armene brukes kun til å styre kiten, ikke henge i den. Er du i normal fysisk form, er det ikke noe problem. Alle som prøver kiting for første gang, blir øm og sliten i muskler de ikke visste de hadde. Men du blir veldig fort i god form av kiting. 

Jeg er ikke så god på ski, er kiting noe for meg da? 
- Ja! Det er en fordel å være god på ski når du skal lære å kite, men ikke en forutsetning. Du står på ski på en annen måte når du kiter, i samspill med kiten som gir kraft og fart avhengig av hvordan du bruker skiene. Med kiten kan du kontrollere farten selv. Mange opplever faktisk at de mestrer skikiting bedre enn å stå på ski i et alpinanlegg. Vi kurser i flatt terreng og som ny kiter trenger du ikke å kite opp og ned bakker før du føler deg klar for det. 

Er ikke kiting ekstremsport? Kun for de som søker fart og spenning? 
- Nei. Det fine med kiting er at du selv velger hvordan du utøver sporten. Rolige turer i lett vind, transport til hytta, langturer eller hopp og triks. Du kan bruke kiten både som er turredskap og et leketøy. Halsbrekkende stunts, seile rolig over hvite vidder eller begge deler. Du velger selv. Kiting blir så ekstremt som du vil ha det. Det viktigste er å kjenne sine egne begrensninger. Det lærer du på kurs. Har du lite erfaring og tar unødige sjanser, kan du skade deg. Som kiter, skal du ha respekt for vær og vind. 

Blir jeg ikke bare tatt av vinden, løftet opp eller slengt av gårde?
- Nei. De som prøver kiting på egenhånd og uten forkunnskap, kan oppleve det. På kitekurs lærer du deg å unngå slike situasjoner. Med tett oppfølging av instruktør, trening på sikkerhetsrutiner, valg av riktig type kite og kitestørrelse og mer kunnskap om vær og vind, blir du fort trygg og får en positiv opplevelse.

Kan jeg ikke bare lære kiting på egenhånd?
- Nja. Det er det ingen som vil anbefale. Det kan gå bra, men det er mange som har fått seg en real smell og som gir opp etter første forsøk. På kurs får du prøve forskjellig utstyr i trygge omgivelser, vi tilpasser oss til din progresjon og vi terper på sikkerhet. Du lærer å ta riktige beslutninger, å kjenne dine egne grenser og du lærer sunt kitevett. Du blir raskere en god kiter hvis du starter med et kurs. Ikke la en venn lære bort sine uvaner til deg! Vi har hatt selvlærte kitere på kurs som likevel har fått stort utbytte av en helg med veiledning og tips fra oss. 

Jeg skal på kurs, skal jeg bruke slalomski, telemarkski, randoneeski eller snøbrett? 
- "Alt" funker til kiting. I utgangspunktet anbefaler vi at du bruker det samme utstyret som du bruker når du er i et skianlegg. Det kan likevel være lettere å lære seg å kite med ski enn med brett. Det er en fordel å ha ski med bindinger som har løs hæl (telemark) / der du kan løsne hælen (randonee), men vanlige slalomski med slalombindinger går også helt fint. NB: Fjellski anbefales ikke. 

Jeg har egen kite. Kan jeg bruke den på kurset og betale lavere kursavgift?
- Nei. Det hender at noen har med seg egen kite på kurs, men den blir som regel liggende i sekken. KiteFinnmark har kiter med oppdaterte sikkerhetsløsninger som er tilpasset opplæring. Vi har kiter i mange størrelser for å kunne kurse sikkert og effektivt i alt fra svak vind til kuling. Derfor kan vi gjerne ha 30 kiter i bruk i løpet av et kurs. Eldre utstyr med lavt vindspekter, utdaterte sikkerhetsløsninger og dårligere egenskaper (lite depower, lav ytelse) enn dagens utstyr, gir deg en dårligere opplevelse. Kursavgiften dekker blant annet slitasje på og vedlikehold av vårt utstyr, så får du mindre slitasje på ditt eget når du er klar for å prøve deg på egenhånd etter kurs. 

Kan dere arrangere kurs nærmere der jeg bor?
- Ja, men... Det finnes mange fine steder å kite i Finnmark, men vi har valgt å legge kursene våre der det erfaringsmessig er best sjanse for å få gjennomført et godt kurs for nybegynnere. På kurs vil vi gjerne ha flate, åpne områder som er lett tilgjengelige med mest mulig stabil vind på alle vindretninger. Det har vi i Vadsø.